DE WENS AMBULANCE GELDERLAND

Vanavond woensdag 18 Oktober hebben we bezoek gehad van Jeroen en Wendy vrijwilligers van de wens ambulance Gelderland uit Druten.

Ze hebben uitleg gegeven dat hun al vanaf 2015 bestaan en pas sinds 2017 een stichting zijn.wens 1020304

En ook buiten konden we de ambulance bezichtigen

Het is bedoeld voor wensen die anders niet opgelost kunnen worden.

Zoals Nog een laatste maal het ouderlijke huis zien, naar familie, een dagje naar strand of naar concert, of bruiloft. Dit lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Voor mensen die niet lang meer te leven hebben, erg ziek zijn of aan bed gebonden zijn, is dit niet vanzelfsprekend.

Stichting wens Ambulance Gelderland brengt terminaal maar ook zieke mensen die aan bed gebonden zijn nog een keer naar hun favoriete plek willen.wens 1020306

Tijdens een wens wordt u begeleid door professionele vrijwilligers van Stichting Wens Ambulance Gelderland. De Ambulances zijn van alle gemakken voorzien om u zo comfortabel mogelijk te vervoeren. Tevens is er de mogelijkheid om een familielid mee te laten rijden. Het vervoer met de Ambulance en de verzorging is geheel gratis. En alles puur op vrijwilliger basis is dus financieel puur afhankelijk zijn van donaties van zowel particulieren als bedrijven

Ook Internationale en meerdaagse ritten zijn in overleg mogelijk. Indien gewenst regelt u de dag met ondersteuning van een van hun medewerkers.

Kent u iemand die laatste wens heeft. Of wilt u een donatie doen.(hun zijn in bezit van de belastingdienst van ANBI dat houdt in dat de gift aftrekbaar is van de belasting)

Neem dan contact met Stichting Wens Ambulance

WWW.wensambulancegelderland.nl                                                          Tel: 31(0)487-745321

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als verrassing heeft GKVBoven-Leeuwen ook een gulle gift in de collectebus gedaan, nadat deze al rond was gegaan bij de leden

We willen Jeroen en Wendy bedanken voor deze avond van uitleg en demonstratie.

Geschreven door Margretha

De jaarvergadering werd geopend door de voorzitster, ze hebben weer een paar leuke avonden bedacht. Een aantal leden had helaas nog geen kalender gehad, maar dit zou geregeld worden. Hierna ging het woord naar de penningmeester, die ons allen blij kon maken met een hele goede begroting en veel spaargeld. De kascommissie, Bea en Marga gaven een compliment aan de penningmeester voor het zeer overzichtelijk noteren en hebben alles goed gekeurd.

Bij punt 4 had Ellen een stuk ingebracht over de website, hoe dat beviel, of er nog dingen bij of af moesten,  en of er wel genoeg op gekeken wordt.  Het bestuur had liever de agenda er niet op, daar was niet iedereen het mee eens, nu besloten dat het bestuur hier nog over vergaderd.IMG 20170920 203423 Mobile

Hierna het afscheid van Mariette, zij stapt na vele jaren uit het bestuur. Zij werd bedankt voor haar werk en kreeg een mooie plant en een fles wijn.

Aangezien er niemand een vraag had, werd de jaar vergadering gesloten en konden we aan de bingo.

Anita had weer voor hele leuke prijsjes gezorgd en Anita G. liet de ballen weer rollen.IMG 20170920 205302 Mobile

Na de bingo was er nog een extra verloting met 3 waardebonnen.

Al met al weer een goed begin van het nieuwe verenigingsjaar met een opkomst van 47 leden.

Geschreven Door Ellen.

Woensdagavond: één keer in de maand: GKV-avond.

Deze keer gingen we opgewekt naar d’n Dulper om ons “beste beentje voor te zetten”, en wel letterlijk want we gingen op dansles. Maar eerst begonnen we met een lekker kopje koffie, een plakje cake en natuurlijk ook even bijkletsen. P1020223 Custom

Diny onze voorzitter heette ons welkom en vertelde dat er een paar afmeldingen waren. Verwelkomde een lid, die pas is hersteld maar toch vanavond al weer bij ons is. Verder legde ze uit dat we onder leiding van Carolien wat minder bekende dansen gingen leren. En degene die het wat minder intensief willen doen: de stoeltjes staan uitnodigend klaar en gezellig toekijken naar wat anderen er van maken, ook prima.   

Daarna nam Carolien ons mee naar het midden van de zaal om ons de beginselen van de salsa bij te brengen. Wat aarzelend gingen we aan de slag: Eerst rustig oefenen en dan de muziek erbij:

Twee pasjes naar voren, twee naar achteren, nog een keer. Opzij, maak een draai,

een dubbele pas en een klap in de handen en opnieuw. Nou dat was best ingewikkeld hoor, en we botsten soms wel eens tegen elkaar, maar we deden ons best en in de rust smaakte het ons aangeboden Caribisch drankje wel heel erg lekker.P1020229 Custom

Maar daar was Carolien weer: Kom dames we gaan weer verder hoor. Vooruit, achteruit, opzij, en zet ‘m op en nog een keer en nogeens. Muziek erbij en we lieten ons van de beste kant zien en dansten er op los. Tenslotte toch maar weer even uitpuffen en wat smaakte de bananen cocktail, die Willy ons bracht, lekker.

Tenslotte waagden we ons aan een andere dans. Dat was weer net zo leuk, maar had z’n oorsprong in Afrika. Daar gingen we: hup, hup de vaart erin houden hoor! Op z’n Afrikaans! door de knieën en weer omhoog, vooruit allemaal: naar beneden buigen, achteruit!! Nog een keer. Vooruit dames: en opnieuw, hup en opnieuw!!

hè, hè, daar wordt een mens toch effe moe van!

Tenslotte hebben we voldoende geoefend en zijn we nu aan rust toe en genieten opnieuw van de hapjes en de door ons uitgekozen drankjes.

Al het lekkers, waar we de hele avond mee verwend werden, is ons door het bestuur aangeboden. Onze dank!!

Het was weer een geslaagde avond.

Kitty van der Vliet

Dit jaar is ons uitje wat actiever, het weer was goed besteld en zelfs nog aangekomen op de goede dag 25 tot 27 graden. 's Morgens om 9.15 reed Theo voor met zijn treintje, in Beneden-Leeuwen had bergharen 1020242hij al enkele dames opgepikt.

De stemming zat er al meteen in en de eerste liederen schalde al door de coupés. Op camping de Tolbrug werden bergharen 1020250we gastvrij onthaald op koffie, thee en cake. Larissa nodigde ons uit om te gaan klootschieten. We kregen per groep van 6 een route, een klootzak met 2 ballen en ze vertelde dat je de kloot moest gooien, daar heen lopen en dan de volgende gooien en zo een hele route afleggen. Helaas met al die vrouwen, is er geeneen die even de spelregels leest of op de route kijkt. Met als gevolg veel te veel gelopen en er waren maar weinig groepen die met een goed gevulde klootzak terug kwamen. Ook was de route iets te lang voor ons ( of hebben we te lang gezocht naar verdwenen kloten). Vanaf het rustpunt bij de snackbar, zijn we maar linea recta naar de camping gelopen, voor een overheerlijke lunch bestaande uit Tomatensoep, aspergesoep, broodjes en belegde pistoletjes. Voor drinken kon je aan de bar terecht.

Na de lunch mochten we boogschieten, en pijltjes met een blaaspijp schieten. bergharen 1020270Voor het laatst bewaarde Larissa de spelletjes met water. zoals een kletsnatte handdoek gooien en aan het eind van de rij uitwringen, wie het eerst zijn emmer leeg had en de andere emmer goed gevuld. Bekertjes water achter je hoofd in het bekertje van je achterbuurvrouw gieten. En als afsluiter sponzentrefbal, wel met natte sponzen. met deze warmte was het niet erg als je wat natter werd.

 De bbq was uitstekend verzorgd door de Heerlijkheid, goed vlees, vispakketjes en vele soorten salade, alles smaakte voortreffelijk en de drank vloeide ook rijkelijk.

Weer terug met Theo's treintje, maar het uurtje was zo om, wat hebben we gelachen.

Er werd zelfs bedacht dat we maar bij aankomst onder de stoelen moesten kruipen en dit werd meteen gerepeteerd, tenslotte hadden wij dat al jaren niet gedaan. Helaas stond er niemand ons op te wachten, toen we aankwamen, jammer.

Hierbij wil ik het bestuur bedanken voor deze geweldige leuke dag en voor het goede weer.

Ellen Waaijer 

Deze avond mochten we weer een mooi bloemstuk maken. Gerard Gruijthuijsen van bloemsierkunst Gruijthuijsen heeft ons weer vele kneepjes geleerd.naamloos 0999

Het was dit keer een bamboeschuitje gevuld met ranonkels, fresia en blauwe druifjes of narcisjes.

Eerst plastic onderin, dan steekschuim. Nu beginnen met wat groen, niet teveel. Daarna de ranonkels, omdat deze steel nogal zacht is, moest er eerst een gaatje voor gemaakt worden. Dan de fresia en nog wat groen. hierna de bolletjes, deze kwamen op een stokje. Plastik en steekschuim wegwerken met wat rose en dan de takken erover, deze kon je vastleggen met het gekleurde touw. Als laatste nog wat paaseitjes plakken.

naamloos 1000 Het was weer een zeer geslaagde avond. In de bar was zelfs iemand die vroeg wat ze moesten kosten. Over 2 jaar mag Gerard gerust weer op het programa staan. Dan is deze wel verwelkt.

 Ellen Waaijer